lap tetejére

Vizsgálati lehetőségek - Állatorvosi lézerszemészeti rendelő

Tartalomhoz ugrás
Budapesti rendelőnk
Vizsgálati lehetőségek
 
Legfontosabb mindenek előtt az orvos és a beteg kapcsolata, jelen esetben a kutya-macska páciensük és a mi kapcsolatunk. Az ortopéd vizsgálat során a tartó és mozgató szervrendszer betegségeinek diagnosztizálása történik. Ennek lépései az anamnézis, a kórelőzmény felvétele, az alapos fizikális vizsgálat, bizonyos speciális tesztek elvégzése és a képalkotó vizsgálatok.
 
A mai modern világban, amikor méregdrága vizsgálati lehetőségek(CT/MRI, egyéb) állnak rendelkezésünkre úgy tűnhet a hagyományos vizsgálatok jelentősége háttérbe szorul...
 
Sok betegség pedig egyértelműen, 100 %-ban megállapítható hozzáértő, türelmes, alapos fizikális vizsgálattal is! Ilyen esetekben sok pénzt spórolhat a tulajdonos, az állatot nem kell felesleges kockázatnak kitenni a szükségtelen  RTG, CT/MRI vizsgálathoz történő altatás miatt. A két leggyakoribb térdprobléma(patellaficam, elülső keresztszalagszakadás) tipikus példája az előzőeknek, szinte minden esetben fizikális vizsgálattal kimondható, megállapítható a pontos diagnózis!!!
 
Bizonyos esetekben természetesen a modern képalkotó eljárások segítségül hívása elkerülhetetlen!
 
Ilyen esetekben első körben általában RTG vizsgálatokat végzünk lehetőség szerint bódításban, kétirányból.
 
Egyéb vizsgálati lehetőségek speciális esetekben( pl. porcleválás, meniscussérülés, daganatgyanú -partnerintézményeinkben soron kívül, rövid időn belül elvégeztetjük)
 
-CT( Állatorvostudományi Egyetem)
 
-MRI( VetScan Kisállat Diagnosztikai Központ)
 
A betegség meghatározását követően, a páciens igényeivel összhangban állítjuk össze a legjobb kezelési tervet !
 
Konzervatív és műtéti kezelések segítségével a betegek jelentős részénél tudjuk eredményesen a panaszokat megszüntetni, mérsékelni, az életminőséget és a mozgáskészséget javítani.
 
Leggyakrabban az alábbi panaszokkal szoktak  a páciensek felkeresni: felkapkodja séta közben a lábát a kutyus, biceg, sántít, ha hozzáérnek felnyüszít, fáj a lába, vagy már kezelték/műtötték máshol, de nem javult.
 Az általam kezelt ortopédia betegségek: évek óta a fő érdeklődési területem, specializációm iránya a térdbetegségek, térdsebészet kutyáknál, macskáknál egyaránt( keresztszalagszakadás, egyéb szalagszakadások, patellaficam, patellatörés, gyulladásos, daganatos izületi elváltozások), de egyéb ortopédiai elváltozások esetében, vagy sebészeti jellegű problémánál is tisztelettel  állok rendelkezésükre.
Vissza a tartalomhoz