lap tetejére

Rólunk - Állatorvosi lézerszemészeti rendelő

Tartalomhoz ugrás

Rendelőnk Szentesen, ebben a gyönyörű Tisza által körülvett alföldi kisvárosban található. Dr. Dobos András állatorvos a rendelő tulajdonosa vagyok. 2003-ban hoztuk létre szentesi rendelőnket feleségemmel Dr.Dobos Andrásnéval, aki a rendelő laborrészlegének vezetője.
Állatorvosi munkámat 1988-ban kezdtem, mint körzeti állatorvos, de 2 év múlva már felépítettem Fábiánsebestyénen az első nagyállatokkal foglalkozó magán állatkórházát. Ebben hidraulikus döntőasztal (lovak, szarvasmarhák részére), nagyállat röntgen, ultrahang készülék és bakteriológiai valamint hematológiai labor áll az állattartók rendelkezésére. Nagyállatokkal kapcsolatos tapasztalataimat olyan elődöktől szereztem, mint Dr. Czabarka János, Dr. Gombos András, Dr. Szabó János. Ekkor még a nagyállattartás hatalmas gyakorlati ismeretanyagot adott, illetve olyan gyakorlati tapasztalatot lehetett szerezni, amely a kisállat praxisban mai ésszel visszatekintve nagy segítséget jelent. Egy autóbaleset következtében 2003-ban le kellett mondanom a nagyállatok kezeléséről, hosszú évekre korlátozódott a mozgási lehetőségem. Így Szentesen feleségemmel létrehoztuk rendelőnket, amely kezdetben a "Dr. Dobos András állatorvosi rendelő" névre hallgatott.

A szemészet-szemsebészet irányába az mozdított el, hogy közvetlen szomszédom - Dr. Gyenes Ágota Európa-szerte ismert szemsebész főorvos asszony - akinek férjével, a sors fura fintoraként, egy napon történt a balesetünk (péntek 13-a). Ő volt, aki ebbe a rendkívül érdekes, nagyon nehéz és nagyon szép gyógyászati ágba beleszerettetett. Az eszközállományokat a segítségével beszereztük, amelyet a humán gyógyászatból nem tudtuk egy az egyben használni, azt megterveztettük és legyártattuk. Rendelőnkben kidolgoztuk a két legfontosabb műtéti technikánkat: a kisállat glaucoma és cataracta műtét technikáit. De nagyon fontosnak tartottuk azt is, hogy a diagnosztikai eszköztárunk a legfejlettebb európai színvonalnak megfeleljen. Rutinná vált a szemnyomásmérés, a szaruhártya vastagság mérés (pachimetria), a látásfunkció vizsgálata az állatok alvó állapotában (ERG vizsgálat), szemészeti ultrahang, valamint állatorvosként mi próbáltuk ki először közép-európában és állítottuk fel az állatorvosi standardeket az OCT készülékkel.

Ez a készülék szaruhártya vastagság mérést, csarnokzug vizsgálatot (glaucoma hajlam megállapítása) retinavastagság mérést, retinatérképet tud készíteni, így az ERG készülékkel együtt a PRA diagnosztikának egy rendkívül fontos részévé vált.
Sebészeti részlegünk szemészeti mikroszkóppal phaco-emulsifikátorral rendelkezik, amely lehetővé tette a mikro sebészeti technikát, amelyet kidolgoztunk a belső szemműtéteknél.Rendelőnkben főként kutyák szembetegségeivel illetve a kisállatok szemészeti megbetegedéseivel foglalkozunk, ezen belül is a kutya illetve macska szembetegségek átfogó diagnosztizálására illetve kezelésére szakosodtunk.
Természetesen a kisállatszemészeti szolgáltatásaink mellett szakszerű ellátást biztosítunk egyéb betegségek diagnosztizálásában illetve kezelésében is!
Rendelőnk a kor követelményeinek megfelelően fejleszti eszközparkját ( lézer diagnosztikai és műtétieszközállomány, OCT). Szemészeti vizsgálataink: csarnokzug vizsgálata OCT-készülékkel, szemnyomásmérés, szemfenékvizsgálat digitális funduskamerával, ERG vizsgálat, szem ultrahangos vizsgálata stb.

Időközben rendelőnk elnevezését Dr. Dobos András állatorvosi rendelőről "Kiséri Állatorvosi Rendelőre" változtattuk annak a városrésznek a tiszteletére ahol lakunk. Közben az egyéb diagnosztikai eszköztárunk is fejlődött, hiszen az RTG, a komplett vérvizsgálat, a hasi ultrahang, az EKG mind szükséges ahhoz, hogy a betegségek kezelésének eredményessége, felderítése tökéletes legyen. 2008 óta előbb Dr. Czabarka János majd Dr. Berényi Adrien foglalta el a vezető állatorvosi posztot. Vezető szakasszisztensünk Lengyel Gábor radiológus. A rendelő teljes csapata nagy tisztelettel várja a kedves állattartókat és kisállataikat rendelőnkben.

Dr. Dobos András
c. egyetemi docens
Szakállatorvos
Igazságügyi Szakértő
Tulajdonos

Vissza a tartalomhoz