lap tetejére

Vizsgálati lehetőségek - Állatorvosi lézerszemészeti rendelő

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Budapesti rendelőnk
Vizsgálati lehetőségek
 
Legfontosabb mindenek előtt az orvos és a beteg kapcsolata, jelen esetben a kutya-macska páciensük és a mi kapcsolatunk. Az ortopéd vizsgálat során a tartó és mozgató szervrendszer betegségeinek diagnosztizálása történik. Ennek lépései az anamnézis, a kórelőzmény felvétele, az alapos fizikális vizsgálat, bizonyos speciális tesztek elvégzése és a képalkotó vizsgálatok.
 
A mai modern világban, amikor méregdrága vizsgálati lehetőségek(CT/MRI, egyéb) állnak rendelkezésünkre úgy tűnhet a hagyományos vizsgálatok jelentősége háttérbe szorul...
 
Sok betegség pedig egyértelműen, 100 %-ban megállapítható hozzáértő, türelmes, alapos fizikális vizsgálattal is! Ilyen esetekben sok pénzt spórolhat a tulajdonos, az állatot nem kell felesleges kockázatnak kitenni a szükségtelen  RTG, CT/MRI vizsgálathoz történő altatás miatt. A két leggyakoribb térdprobléma(patellaficam, elülső keresztszalagszakadás) tipikus példája az előzőeknek, szinte minden esetben fizikális vizsgálattal kimondható, megállapítható a pontos diagnózis!!!
 
Bizonyos esetekben természetesen a modern képalkotó eljárások segítségül hívása elkerülhetetlen!
 
Ilyen esetekben első körben általában RTG vizsgálatokat végzünk lehetőség szerint bódításban, kétirányból.
 
Egyéb vizsgálati lehetőségek speciális esetekben( pl. porcleválás, meniscussérülés, daganatgyanú -partnerintézményeinkben soron kívül, rövid időn belül elvégeztetjük)
 
-CT( Állatorvostudományi Egyetem)
 
-MRI( VetScan Kisállat Diagnosztikai Központ)
 
A betegség meghatározását követően, a páciens igényeivel összhangban állítjuk össze a legjobb kezelési tervet !
 
Konzervatív és műtéti kezelések segítségével a betegek jelentős részénél tudjuk eredményesen a panaszokat megszüntetni, mérsékelni, az életminőséget és a mozgáskészséget javítani.
 
Leggyakrabban az alábbi panaszokkal szoktak  a páciensek felkeresni: felkapkodja séta közben a lábát a kutyus, biceg, sántít, ha hozzáérnek felnyüszít, fáj a lába, vagy már kezelték/műtötték máshol, de nem javult.
 Az általam kezelt ortopédia betegségek: évek óta a fő érdeklődési területem, specializációm iránya a térdbetegségek, térdsebészet kutyáknál, macskáknál egyaránt( keresztszalagszakadás, egyéb szalagszakadások, patellaficam, patellatörés, gyulladásos, daganatos izületi elváltozások), de egyéb ortopédiai elváltozások esetében, vagy sebészeti jellegű problémánál is tisztelettel  állok rendelkezésükre.
 
Keresés
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz